"Fitte, gezonde en blessurevrije levensstijl, dat is waarmee ik zoveel mogelijk mensen wil helpen."

Mijn naam is Edwin van der Linden en het is mijn passie om jou op het gebied van personal training, voedingsadvies en eventueel blessure behandeling te begeleiden naar een verbeterde versie van jezelf.

Blessurebehandeling > Sportmassage

Sportmassage

Sportmassage is massage speciaal voor sporters. Het bevordert het herstel, voorkomt sportblessures en het draagt bij tot een meer effectieve training en een betere sportprestatie.

Sportmassage kan op vier momenten toegepast worden:

  • één of enkele dagen na een training of wedstrijd
  • voorafgaand aan een sportieve activiteit, waarbij deze onderdeel van de warming-up is
  • tussendoor, bijvoorbeeld tijdens een toernooi of estafette
  • direct -- als onderdeel van de cooling-down -- of binnen enkele uren na een sportieve activiteit

Vóór het leveren van een prestatie moet het lichaam in de "prestatiestand" gebracht worden. Dit doe je door middel van een warming-up. Een sportmassage kan een warming-up niet vervangen, maar er wel een onderdeel van zijn. De spieren moeten onder meer op de juiste spierspanning worden gebracht en beter doorbloed worden. Deels kan dit met behulp van een sportmassage. Een voorbereidende sportmassage kan door sporters, naast de fysieke voorbereiding, ook gebruikt worden om zich mentaal voor te bereiden op de te leveren sportieve prestatie.

Na de sportieve activiteit is het doel van de sportmassage tegengesteld: de spieren moeten dan weer tot ontspanning gebracht worden.

Als sportmasseur pas ik de handgrepen, tempo en dosering van de sportmassage toe afhankelijk van het doel en de toestand van de spieren.

Maak direct een afspraak

Zie ook

Terug naar Blessurebehandeling

Contact

EL-PT Personal training, Bootcamp, Outdoor Fitness

Udenseweg 2
5405 PA Uden

06 11644133
info@el-pt.nl

Top